Павлин Павлов: Да си купиш ток от нас е лесно. Много лесно!

Пригответе ни стара фактура, останалото ще свършим ние. А и предлагаме най-добрите цени, казват от “Гранд Енерджи Дистрибюшън.

– Г-н Павлов, остават броени дни за фирмите, които следва да преминат на свободния пазар от 1 октомври. Какво ще ги посъветвате да следват, докато избират?

– За да преминат на свободния пазар от 1 октомври, потребителите трябва да са сключили договор с избрания от тях доставчик най-късно до 10 септември. Ако не са го сторили до този ден, ще останат на регулирания пазар и през месец октомври при служебно определени от КЕВР цени. На свободния ще са официално от месец ноември.
Съветвам всички да съберат достатъчно информация за избрания от тях търговец преди да подпишат договор с него. Важно е да се доверят на партньор с богат опит и добър имидж в обслужването на крайни клиенти. В последните години компании, занимаващи се с доставка на електрическа енергия, фалираха и създадоха сериозно неудобство на техните клиенти, които имаха договори с тях. Дори само в интернет може да се намери достатъчно информация за компаниите, които се занимават с доставка на електрическа енергия. Освен това вече има много фирми, които са преминали на свободния пазар и от близки и познати, всеки може да събере необходимата информация и мнение.

– Каква е процедурата по присъединяване към нов доставчик на електрическа енергия?

– За да преминат на свободния пазар, клиентите трябва да извървят няколко бързи стъпки, оттам нататък всички процедури по преминаването на свободния пазар извършваме ние, търговците на електрическа енергия.

На първо място от страна на потребителя се изисква само да ни предостави най-общи данни за фирмата си, както и да ни приложи негова фактура, от която да добием представа за средно месечната му консумация на електрическа енергия. Оттам нататък ние изготвяме и изпращаме на неговото внимание оферта.

Когато постигнем консенсус по условиятана отправената оферта пристъпване към подписване на договор. За улеснение на клиента е необходимо да ни предостави и пълномощно, чрез което да го представляваме пред ЕРП-тата. Това е всичко, което се изисква от потребителите. Всички документални процедури и технически дейности се извършват от новия доставчик – търговец на електрическа енергия.

С една дума – пригответе ни стара фактура! Останалото ще свършим ние.

– Ако фирма сключи договор с “Гранд Енерджи Дистрибюшън” за доставка на електрическа енергия на 12 септември, тя официално ще се ползва от вашите услуги от 1 ноември. Но какво се случва от 12 септември до 31 октомври. Нима фирмата ще остане без електрическа енергия за този период?

– Разбира се, че не. За този период конкретната фирма ще се снабдява с електрическа енергия по цените на регулирания пазар. Все още ще бъде клиент на електроснабдителното дружество. А от 1 ноември ще се превърне в част от свободния пазар на електрическа енергия.

– Значи за клиентите няма да има никаква разлика?

– Електрическа енергия ще имат през цялото време. Разликата идва оттам, че когато конкретен клиент е на свободния пазар ще може свободно да договаря цената на електрическата енергия, която потребява, докато на регулирания пазар – това е невъзможно.

Всички клиенти на електроснабдителните дружества ще заплащат потребената електрическа енергия по цени, които ще бъдат определени от самите електроснабдителни дружества в края на месец септември и ще важат за всички потребители до 30 zkr 2021 г., без възможност за договаряне. С това разяснение искам да кажа, че възможността за свободно договоряне на цените с търговците на електрическа енергия води до понижаване на цените, по които крайните потребители получават тази услуга, което е изключително в техен интерес.

– Кое е конкурентното предимство на „Гранд Енерджи Дистрибюшън“?

– Ние предлагаме най-добрите цени за крайни клиенти на свободния пазар на електрическа енергия в страната. Всеки, който влезе в партньорство с „Гранд Енерджи Дистрибюшън“, може да е сигурен, че получава най-изгодната за неговите нужди и потребление оферта!
Доверете ни се и няма да съжалявате! Да си купиш ток нас е лесно. Много лесно.

Източник: 24 часа